cuti sekolah…ke mana kite??

assalamualaikum & selamat pagi uollss….

uiitt lame sungguh tak menghapdat…kih kih kih…busy sangat2…

so sedar x sedar dah nak abis dah tahun 2016…tinggal bape arie je lagi…biase nye ujung2 tahun ni…mmg la time tuk bercuti…even yang cuti budak sekolah & cikgu cikgi…tp semua org akan cuti jugak time ni tuk spend mase ngan family terchinta…kan? kan? kan?

haha…so mane dah uolls gi? langkawi? kk? kuching? jb? pineng? kl? kt? kuantan? kelantan? pee dee? kl?? ipoh? hmm…banyak la pilihan nye…gi memane pun penuh ngan manusia…so mane pon tempat uolls pegi…pastikan keselamatan ahli keluarga perlu dititik beratkan…banyak tragedi yg berlaku time cuti2 nie…eksiden, lemas & macam2 lagi…

sronok-sronok jugak…tp keselamatan perlulah diutamakan…malang tidak berbau…

meh hakak tepek kan satu tempat menarik yg boleh pergi…

c244dfad_z
The Ocean Residence Langkawi

c360_2014-09-19-07-06-48-774

ni time hakak gi langkawi cuti bulan 8 arie tu…tempat ni memang superb…fantastik…resort ngadap laut (kat langkawi melambak) tp suasana memang nyaman dan tenang..x jauh dari Kuah…dlm 3-4 km je…

aktiviti biase kat langkawi of course la sopping kan & gi tempat2 menarik mcm cable car, 3D  muzium, skybridge, bagi helang makan dan lain2…tp kalau da penat buat aktiviti tuu..lepak santai kat resort ni…mmg best giler lah..siyes…

tempat yang tenang dari segala gangguan…breakfast pun sodap…simple & mabelesss…so enjoy ur holiday…

Kedai Baby di Seremban 2

BB DOT COM

salam uolls…kali ni i nak share kedai baby yg i rase agak2 best jugak la yg ade kat area seremban ni…banyak kedai baby yg ade…tp kedai ni…mm…rase best sikit la dari yang laen…

ade banyak stok & price quit affordable….location kedai ni tak la susah sangat…kat uptown avenue seremban 2….shoplot belah belakang…depan ade kedai domino…tu yg i perasan la…so mama mama yang nak cari barang2 tuk preparation nak sambut baby @ nak cari barang2 baby yg dah kua po hokey sangat…

nak jadi member kedai ni pon bole…tapi kene beli 300 dalam 1 resit….or kumpul2 resit bleh jd member…kalau jd member…mcm biase la…lg dapat banyak less….actually price skg pon dah okey…tp kalau mama mama semua ade target nk beli barang yg riban riban…seswai la jd member…silap2 kedai2 besa pon xbleh bagi best price mcm nie…

jom layan pic kedai nie…

okey…hot mam mama yg gojes…bleh la dtg singgah tgk barang2 baby kat sini…orite next time i kungsi2 lagi mane2 port yang best tuk sopping…hihi…

Harga petrol, diesel turun mulai esok (1 Sept 2015)

Harga petrol, diesel turun mulai esok (1 Sept 2015)

hi uolls…arini ade berite skit baek la…actually tak la sangat baek…ape ni??? baek…skit baek ni?? hmm…mane yang tak tau lagi….arini rege minyak turun 10 seng bagi RON95…minyak kuning…eh eh…bahye sebut2 kuning…

Harga petrol dan diesel akan turun 10 sen dan 15 sen untuk satu liter mulai esok.

Menurut sumber, harga RON95 dan RON97 masing-masing turun 10 sen menjadi RM1.95 dan RM2.35 seliter.

Harga untuk RON95 dan RON97 ketika ini ialah RM2.05 dan RM2.45.

Harga diesel pula juga turun daripada RM1.95 kepada RM1.80.

sumber

Bersih @ Kotor

salam uolls….huhu…sowi bebangat…da lame tak post…bukan ape…sgt busy ngan baby…hihi…2-3 arie yg lepas…kl telah dikerumuni oleh geng2 seangkatan dengan ajen Digi…”bersamamu…” hihi…meriah dengan warna kuning…

hehe…sblom tu jom kite layan gamba2 yang terun bersih yang tak seberapa ramai seperti yg dilaporkan oleh media….dalam 20k je yg trun…:)

eh eh…macam kenal je kan… hihi…tak kesah la…ape ajenda beliau…tp turun memberi sokongan…walaupun sukar untuk orang2 tertentu nk terima…siap 2 hari tu trun:) ape pon…semua ni berlaku masih dalam suasana terkawal…sebab bukan tujuan nak guling kerajaan seperti yg dilaporkan oleh media…

2 arie kl tutup…hihi…xbleh org nak sopping merdeke…tapi bende ni akan datang lagi memberi manfaat kepada negara…ape pun bersih 4 da menjadi satu sejarah negara…kite suke @ tidak…perubahan perlu dilakukan…rmai org cube samakan dengan ape yang berlaku di mesir dan negara arab laen…yg di panggil arab spring…bagi mereke yg melakukan perbuatan yang tidak sepatutnye seperti ade yg mendakwa memijak muke pemimpin…dan kalau itu satu kesalahan…maka mereka yang berbuat begitu perlu dihukum dengan undang2 yang ada…jangan hanya perbuatan segelintir…kite nk samakan dengan org lain yg tidak melakukan perbuatan seperti itu…

Penganjur dakwa 500,000 hadiri BERSIH 4

Perhimpunan Bersih 4 yang berlangsung di Dataran Merdeka selama 34 jam yang berakhir tengah malam tadi mencatatkan kehadiran kira-kira 500,000 orang, dakwa penganjur.

“Keseluruhan peserta yang hadir ke perhimpunan BERSIH 4 selama 34 jam ini dianggarkan seramai 500,000 orang,” kata Pengerusi Bersih 2.0, Maria Chin Abdullah.

Bercakap dalam sidang media di ibu negara petang ini, Maria berkata pihaknya sedia mempertimbangkan kemungkinan untuk mengadakan BERSIH 5 jika dua mesej utamanya itu tidak akan menjadi realiti.

“Kami akan mempertimbangkan penganjuran Bersih 5,” katanya Maria sambil menyifatkan perhimpunan dua hari itu berjaya.

“Hari ini kita ulang lagi tuntutan kita sehingga kita dapat mencapainya. Kita bukan hanya hendak perdana menteri berundur, tapi kita hendak reformasi institusi,” katanya.

Dalam sidang media itu juga, Maria mengucapkan terima kasih kepada semua pihak termasuk NGO, pemimpin parti politik dan kumpulan BangsArt yang turut menghiburkan peserta dalam perhimpun itu malam tadi.

Dataran Merdeka bertukar menjadi lautan kuning ketika Bersih 4 memasuki jam terakhirnya malam tadi.

Jalan di sekitar dataran bersejarah itu penuh padat apabila ramai peserta tiba pada saat penghujung acara.

Khalayak turut dihiburkan dengan pelbagai persembahan di pentas utama malah orang ramai turut melaungkan “Bersih, Bersih” dan mencipta suasana meriah dengan bunyi tiupan vuvuzela memenuhi ruang udara.

Pada awal malam, beberapa speaker menyampaikan ucapan di depan peserta di beberapa lokasi, termasuk di Jalan Tun Perak dan Jalan Tuanku Abdul Rahman.

sumber

ape pun syukur takde kejadian yg tak diingini berlaku…cume kite harapkan negara kite akan lebih maju & rakyat terbela dengan kebajikan yang saksama. bukan biar org lua yg merembat segala hasil negara kita…

Mee Kari @ Mee Daud Mat Jasak

Jalan Jalan Cari Makan Versi Ipoh Mali

salam uolls…ni i nak suggest tampat makan yang best kat ipoh untuk kali ke 2…b4 this i da citer pasal berger banjir…now…bagi yang tak suke makan mee kari (u should try at least once in your life) and penggemar mee kari…sila sila la datang ke warung ni…..warung mee daud mat jasak…serius sedap gile babas…

i nie…sblom ni…memang kureng la kalau denga pasal mee kari ni…entah tak tau nape xde selere bile denga…tp bile kene kat mee kari daud mat jasak nie…hui…power gile sedap…haha…nak cite banyak pon…memang x gune la…datang cube terai test dulu….jom layan gamba nye dlu eh…

kenape i cakap sini sedap sangat?? macam i tell uolls tadi la…i memang kureng makan mee kari…tp bile makan mee kari kat sini…memang berubah 360 pandangan i terhadap mee kari…rase nye tipis je kari die…and rase masin2 sikit…igt mee kari..bukan mcm kari ikan mamak tau…die light2 je…warne pun xde la macam kari biase uolls tengok…ni warne die da nk macam sop…

seswai nak buat sarapan…tapi kalau hangpa jenis bangun matahari da tinggi…jangan harap la bleh makan lagi…haha…sebab sini meletop…cepat giler abes…kalau naseb baek 9 lebih ade lagi…pastu abes laa…

orang ramai beratur nak ckap oder…ade yg lambat…abes da la…kene datang esok…hihi…slain mee kari biase…uolls bleh jugak tambah2 isi dalam die…sini i tgk isi dalam die banyak jenis bebola ikan…isi ketam ala-ala young tau fu punye jenis…so sedap lagi la kalau tambah2 isi-isi ni semua…i makan abes licin…siap angkat mangkuk and hirup…pastu bleh plak mak cik depan tu…”huhu…ho liau” malu plak rase…gile makan mee kari ni bleh uolls hilang rase adap sopan di khalayak ramai kejap…ngeh3x

lokasi ni…kat tengah2 town ipoh….tepi jalan…mcm tempat laen jugak…just tanye je en waze…taip mee daud mat jasak…compem jumpe…parking pandai2 la cari…makan sampai kenyang kat sini…tempat laen payah nk jumpe mee kari yang selazat mcm nie…walaupun ipoh memang ramai yg terro buat mee kari banding dengan tempat2 lain….

harga?? wow…standard la sarapan pagi…if not mistaken…dalam rm3.80…okey la kan…campur teh O…dalam 5 hengget da siap sarapan….dan nak jadi kan citer…2 minggu lepas i mkan kat sini…kua plak tb kedai ni…JJCM tv3…huhu…kalau da kua tv…lagi teramat gelemer la warung nie…hope bleh kekalkan rege n rase seperti mane selalu…wokeh…laen kali i hapdet lagi tempat2 makan best di ipoh…respek orang ipoh…pandai masak…

#doublethumbsup

Mitsui Outlet Park KLIA

Mitsui Outlet Park KLIA

salam guys…arini i nak share…ade satu tempat baru yg kowang sumer leh gi…nak lepak ke…nak sopping ke…saje2 nak jalan ke…bleh saje…tempat nie rupe nye tak jauh pun dari umah i…jenis2 outlet ala ala Johor Premium Outlet (JPO)…huhu…skang ni da ade satu kat area sepang or KLIA…hihi…

konsep memang ala2 JPO…kedai pun hampir same macam di JPO…cume skang ni x yah la jauh2 nak ke joho nun…da nak hujung mesia dah tu…yang kat sepang nie…name die Mitsui Outlet Park @ KLIA…hmm…i da terai gi dah tempat nie…cume skali dengar name tempat ni mcm kelakar la…bagi i yang tak biase sopping kat over the sea nie…tak tau pon pasal mitsui mitsui nie…bile i dengar mitsui nie…akan bayangkan kilang dari jepun…haha…da name mitsui…tak pun salah sorang watak dalam Slumdunk…yang kawan si sakuragi hanamichi tu…ape?? pon tak tau…hmm lantak lah…

okey…balik citer outlet nie…tak tau la nape jepun ni nak bukak kt klia..orang nak kejar flight memang x dan la nak singgah sini…tapi..klau orang yang flight lambat lagi…memang bleh aa datang2 singgah sini..yang jenis menghantar @ menjemput orang kt epot pun leh tumpang semangkuk datang sini..huhu…

mase i pergi arie tu…dalam 85% kedai da bukak la…ade jugak yang still renovation and not open yet…so..kene sabau la banyak2…so far yg i perasan kedai2 cam adidas, puma, isetan, clarks da bukak…nak sopping raye bleh je datang sini…ade jugak uolls kalau berminat ngan pinggang mangkuk yang tahap2 dato & datin or org2 yg sewaktu dengan nye…bleh la beli cap noritake…eh betul ke i spell nie…kot2 cam toto pulak…ahaks…

mcm gamba kat atas nie…ade satu spot nie…uolls bleh bergamba ngan ade cam background gunung fujiyama & bunga sakura…haha korang yang suke berangan nak ke jepon tu…bleh la gi amik gamba kat sini…bak kate Joe Flizzow dalam “aku tanya apa khabar”….”Angan-angan jadi impian impian jadi cita-cita…” so angan2 la dlu…insyaAllah mane tau ade rezki ke sane…hihi…

tapi i round2 skejap je dalam mitsui nie….actually xde ape nak cari (haha…sbnar nye…poket x lebat) pusing2 seraound 2 pastu i pun belah…cume yang i rase tempat ni…ade kelebihan banding dengan JPO…nak tau ape?? haha…mesti uolls x sangka…tempat nie ade ekon…hahha…x la panas i macam kat jpo…leh cair muke mak kat sane…haha…takde la…i gurau je…tapi memang dalam mitsui nie ade ekon la…so xde la rase panas sangat…uolls cube la dok kat tempat parking luar tu…hui bleh cair badan dek panas nye area sini…tp klau uolls datang time ujan…memang la x panas..har har har…

so rakyat2 area sepang, seremban, putrajaya, cyberjaya, subang, s.alam or mane2 area pun..bleh mai sini…jangan lupe wat favourite place uolls…klau nak la…stakat i ronda2…tempat makan ade la sikit…cume sebab blom 100% kedai bukak lagi…so tak tau sangat la ape kedai yang ade dalam ni completely…jangan risau secara kasar nye..semua barang ade…baju..kasut..jam…beg..perfume…barangan kulit…pinggan mangkuk…baby & kids…kedai sukan…ala2 factory outlet pun banyak..dont worry…come 1st…and tgk dlu…kedai mane yg uolls bleh layan…

so nak datang sini…tak susah…nak ikut highway ke klia…sblom smpai klia…blah kanan akan nampak mitsui outlet nie…besar bagak tempat nie…orang rabun pon bleh nampak…nak datang dari nilai/seremban pun bleh kalau nk jimat tol…ngeh3x…okey kalau da ade yang datang…nak share experience amat lah dialu2kan…k…babai…c u next time… 🙂

sumber