Mitsui Outlet Park KLIA

Mitsui Outlet Park KLIA

salam guys…arini i nak share…ade satu tempat baru yg kowang sumer leh gi…nak lepak ke…nak sopping ke…saje2 nak jalan ke…bleh saje…tempat nie rupe nye tak jauh pun dari umah i…jenis2 outlet ala ala Johor Premium Outlet (JPO)…huhu…skang ni da ade satu kat area sepang or KLIA…hihi…

konsep memang ala2 JPO…kedai pun hampir same macam di JPO…cume skang ni x yah la jauh2 nak ke joho nun…da nak hujung mesia dah tu…yang kat sepang nie…name die Mitsui Outlet Park @ KLIA…hmm…i da terai gi dah tempat nie…cume skali dengar name tempat ni mcm kelakar la…bagi i yang tak biase sopping kat over the sea nie…tak tau pon pasal mitsui mitsui nie…bile i dengar mitsui nie…akan bayangkan kilang dari jepun…haha…da name mitsui…tak pun salah sorang watak dalam Slumdunk…yang kawan si sakuragi hanamichi tu…ape?? pon tak tau…hmm lantak lah…

okey…balik citer outlet nie…tak tau la nape jepun ni nak bukak kt klia..orang nak kejar flight memang x dan la nak singgah sini…tapi..klau orang yang flight lambat lagi…memang bleh aa datang2 singgah sini..yang jenis menghantar @ menjemput orang kt epot pun leh tumpang semangkuk datang sini..huhu…

mase i pergi arie tu…dalam 85% kedai da bukak la…ade jugak yang still renovation and not open yet…so..kene sabau la banyak2…so far yg i perasan kedai2 cam adidas, puma, isetan, clarks da bukak…nak sopping raye bleh je datang sini…ade jugak uolls kalau berminat ngan pinggang mangkuk yang tahap2 dato & datin or org2 yg sewaktu dengan nye…bleh la beli cap noritake…eh betul ke i spell nie…kot2 cam toto pulak…ahaks…

mcm gamba kat atas nie…ade satu spot nie…uolls bleh bergamba ngan ade cam background gunung fujiyama & bunga sakura…haha korang yang suke berangan nak ke jepon tu…bleh la gi amik gamba kat sini…bak kate Joe Flizzow dalam “aku tanya apa khabar”….”Angan-angan jadi impian impian jadi cita-cita…” so angan2 la dlu…insyaAllah mane tau ade rezki ke sane…hihi…

tapi i round2 skejap je dalam mitsui nie….actually xde ape nak cari (haha…sbnar nye…poket x lebat) pusing2 seraound 2 pastu i pun belah…cume yang i rase tempat ni…ade kelebihan banding dengan JPO…nak tau ape?? haha…mesti uolls x sangka…tempat nie ade ekon…hahha…x la panas i macam kat jpo…leh cair muke mak kat sane…haha…takde la…i gurau je…tapi memang dalam mitsui nie ade ekon la…so xde la rase panas sangat…uolls cube la dok kat tempat parking luar tu…hui bleh cair badan dek panas nye area sini…tp klau uolls datang time ujan…memang la x panas..har har har…

so rakyat2 area sepang, seremban, putrajaya, cyberjaya, subang, s.alam or mane2 area pun..bleh mai sini…jangan lupe wat favourite place uolls…klau nak la…stakat i ronda2…tempat makan ade la sikit…cume sebab blom 100% kedai bukak lagi…so tak tau sangat la ape kedai yang ade dalam ni completely…jangan risau secara kasar nye..semua barang ade…baju..kasut..jam…beg..perfume…barangan kulit…pinggan mangkuk…baby & kids…kedai sukan…ala2 factory outlet pun banyak..dont worry…come 1st…and tgk dlu…kedai mane yg uolls bleh layan…

so nak datang sini…tak susah…nak ikut highway ke klia…sblom smpai klia…blah kanan akan nampak mitsui outlet nie…besar bagak tempat nie…orang rabun pon bleh nampak…nak datang dari nilai/seremban pun bleh kalau nk jimat tol…ngeh3x…okey kalau da ade yang datang…nak share experience amat lah dialu2kan…k…babai…c u next time… 🙂

sumber 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s