Mee Kari @ Mee Daud Mat Jasak

Jalan Jalan Cari Makan Versi Ipoh Mali

salam uolls…ni i nak suggest tampat makan yang best kat ipoh untuk kali ke 2…b4 this i da citer pasal berger banjir…now…bagi yang tak suke makan mee kari (u should try at least once in your life) and penggemar mee kari…sila sila la datang ke warung ni…..warung mee daud mat jasak…serius sedap gile babas…

i nie…sblom ni…memang kureng la kalau denga pasal mee kari ni…entah tak tau nape xde selere bile denga…tp bile kene kat mee kari daud mat jasak nie…hui…power gile sedap…haha…nak cite banyak pon…memang x gune la…datang cube terai test dulu….jom layan gamba nye dlu eh…

kenape i cakap sini sedap sangat?? macam i tell uolls tadi la…i memang kureng makan mee kari…tp bile makan mee kari kat sini…memang berubah 360 pandangan i terhadap mee kari…rase nye tipis je kari die…and rase masin2 sikit…igt mee kari..bukan mcm kari ikan mamak tau…die light2 je…warne pun xde la macam kari biase uolls tengok…ni warne die da nk macam sop…

seswai nak buat sarapan…tapi kalau hangpa jenis bangun matahari da tinggi…jangan harap la bleh makan lagi…haha…sebab sini meletop…cepat giler abes…kalau naseb baek 9 lebih ade lagi…pastu abes laa…

orang ramai beratur nak ckap oder…ade yg lambat…abes da la…kene datang esok…hihi…slain mee kari biase…uolls bleh jugak tambah2 isi dalam die…sini i tgk isi dalam die banyak jenis bebola ikan…isi ketam ala-ala young tau fu punye jenis…so sedap lagi la kalau tambah2 isi-isi ni semua…i makan abes licin…siap angkat mangkuk and hirup…pastu bleh plak mak cik depan tu…”huhu…ho liau” malu plak rase…gile makan mee kari ni bleh uolls hilang rase adap sopan di khalayak ramai kejap…ngeh3x

lokasi ni…kat tengah2 town ipoh….tepi jalan…mcm tempat laen jugak…just tanye je en waze…taip mee daud mat jasak…compem jumpe…parking pandai2 la cari…makan sampai kenyang kat sini…tempat laen payah nk jumpe mee kari yang selazat mcm nie…walaupun ipoh memang ramai yg terro buat mee kari banding dengan tempat2 lain….

harga?? wow…standard la sarapan pagi…if not mistaken…dalam rm3.80…okey la kan…campur teh O…dalam 5 hengget da siap sarapan….dan nak jadi kan citer…2 minggu lepas i mkan kat sini…kua plak tb kedai ni…JJCM tv3…huhu…kalau da kua tv…lagi teramat gelemer la warung nie…hope bleh kekalkan rege n rase seperti mane selalu…wokeh…laen kali i hapdet lagi tempat2 makan best di ipoh…respek orang ipoh…pandai masak…

#doublethumbsup

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s